Koken met Miljuschka
Smörrebröd met garnalen en ei

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in plakjes.
  2. Snijd de verse dille fijn.
  3. Snijd de eieren in dunne plakjes.
  4. Verhit een pan met olie en wok de garnalen 2 à 3 minuten.
  5. Doe de broodjes in de rooster en spuit de mayonaise erop, vervolgens de garnalen, plakjes ei, plakjes komkommer. Strooi dan de dille en tuinkers eroverheen.

Als laatste maak je het broodje af met de Uniekaas. Breng eventueel op smaak met sap van de limoen.

Een sandwich, maar dan op zijn Scandinavisch! Smörrebröd is een traditioneel lunchgerecht uit Denemarken. Het betekent letterlijk boter en brood, maar deze keer geef ik aan deze lekker bammetjes een Hollandse twist met een basis van oer-Hollandse kaas.

Gerelateerde producten

Rasp Jong Belegen
Rasp Jong Belegen

Meer recepten

Vegetarische traybake met pompoen, bloemkool, kikkererwten en kaas
Vegetarische traybake met pompoen, bloemkool, kikkererwten en kaas
Koken met Miljuschka
Crostini’s met Jong belegen Uniekaas, verse vijgen en gekarameliseerde pecannoten
Crostini’s met Jong belegen Uniekaas, verse vijgen en gekarameliseerde pecannoten
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes
Prei en zoete aardappel traybake met kaas en spekjes
Koken met Miljuschka